Veelgestelde vragen over onze de lessen

Wanneer beginnen de kitesurflessen weer in 2016?
Vanaf april (paasvakantie) starten de kitesurflessen weer, mits het weer dit mogelijk maakt.
Kan ik na 4 lessen al kitesurfen?
Gemiddeld heb je 4 lessen nodig voor je downwind heen en weer kunt varen. Na deze lessen ben je zelfstandig en kan je zelf oefenen mits je iemand hebt die je bijstaat. Ideaal is met 2 starten zodat je na de lessen samen kan oefenen.
Wat moet ik allemaal meenemen naar mijn kitesurfles?
Wij zorgen voor al het kitesurf materiaal, het enige wat u hoeft mee te nemen is zwemkleding, handdoek, zonnebril en zonnecreme.
Hoe laat begint de kitesurfles normaal gesproken?
De kitesurfles start normaal om 9u30 uur, 13u of 16u. Hoe laat uw les doorgaat hangt doorgaans af van de weersomstandigheden. Belangrijk is dat u minimum 15 minuten op voorhand aanwezig bent zodat we tijdig kunnen starten.
Hoeveel dagen duurt een stage?
De kitesurfstage van 4 stappen kan u volgen over minimum 2, maximum 4 dagen. We raden u aan om stap 1 en 2 op dezelfde dag te volgen en stap 3 en 4 op 2 verschillende dagen zodat u niet oververmoeid geraakt.
Moet je sterk zijn om te kitesurfen?
Nee, je hoeft niet sterk te zijn om te kitesurfen. De kracht van de kite komt namelijk op je trapeze (harnas) terecht. Hierdoor helpt je lichaamsgewicht mee om de kite te controleren. Op je armen komt geen kracht.
Wanneer wordt een kitesurfles afgelast?
Wanneer de wind te zacht (minder dan 12 knopen) of te hard waait (meer dan 25 knopen) worden de kitesurf lessen afgelast.

Ook kan het zijn dat de windrichting niet goed is. Indien mogelijk geven we dan les op verplaatsing bij onze Noorderburen waar het eventueel wel mogelijk is.