O’Neill Pirates of the Wind:
Extreem leven zoals het is – Team O’Neill in Kaapstad, Zuid-Afrika

 

Terwijl de vrieskou de kasseien uit de Vlaamse heuvels kraakt, houden de Belgische wind- en kitesurfers van team O’Neill de zomer in leven aan de andere kant van de evenaar. Zuid-Afrika is het mekka voor wie in de wind gelooft en het wemelt er van de wereldtoppers.

O’Neill ontvangt zijn surfsterren in een villa aan zee waar ze zich voorbereiden op het komende wedstrijdseizoen. Elkaar pushen op het water is er dagelijkse kost maar er staan ook extraatjes op het menu. De O’Neill boys en girls slaan hun slag op de Pirates Party, berijden struisvogels of zwemmen misschien wel tussen haaien! Samen leven, lol maken, surfen en limieten verleggen, niets beter om de O’Neill familiebanden aan te scherpen.

Dankzij blogverslagjes en korte filmpjes leer je iedereen beter kennen en beleef je hun avonturen mee. In het najaar volgt een kortfilm tijdens de nieuwe editie van O’Neill Rider Inititatives in een Belgische cinema.

Flor Decloedt, Thomas De Wispelaere en Thibaut Michiels zijn de kitesurfers van dienst terwijl Nick De Wannemaeker, Sofie Dobbelaere en nummer vier van de wereld Steven Van Broeckhoven het met windsurfplanken doen.

Het O’Neill Endless Summer House is hun perfecte basiskamp: De tuin mondt uit op het strand van Bloubergstrand, één van de vele topspots in de regio. De Nederlandse kitesurftrots Jalou Langeree vergezelt de windpiraten op hun missies.

Zij is de zus van wereldkampioen Kevin die forfait moest geven en in de Hollandse winter herstelt van een knieoperatie. Kapitein van de vrouwencommunity O’Neilll First Love Last Love Tine Van Bossuyt en wakeboardambassadrice Karolien Van Besien zorgen voor wat extra vrouwelijke noten.

Het verslag van hun gevaarlijke avonturen op de wereldzeeën toont het leven zoals het is voor een surfpiraat. Wie is de feestende zeerover die niet genoeg krijgt van de brandewijn, wie valt zonder vrees de grootste golven aan, wie laat het schip er slordig bij liggen wie heeft al eens heimwee naar de andere kant van de wereld?